Recomandăm volumul România de totdeauna. Simona Preda în dialog cu acad. Georgeta Filitti, apărut în colecția Istorie – autori români a Editurii Corint.

România de totdeauna înscrie în tiparul „volumelor de convorbiri” o conversație pe care doi istorici o poartă cu multă naturalețe. Dialogul este animat de o căutare ferventă a valorilor și modelelor, schițând astfel portretele unor personalități din elita României – conducători, intelectuali, diplomați, artiști. Tonul extrem de degajat îngăduie observații lucide pe seama moravurilor societății românești din epoca modernă, pe care distinsele doamne le judecă având multă îngăduință, în timp ce păstrează etalonul integrității în viața privată. Cititorii vor aprecia, dincolo de erudiția autoarelor, subtilitățile și profunzimile unor „viziuni de ansamblu” asupra lumii care, pe lângă studiu, se bazează pe o bogată experiență de viață.
Având 250 de pagini, cartea oferă o lectură agreabilă și instructivă, care vădește farmecul și virtuțile pedagogice ale „istoriei ca poveste”, aducându-ne aminte că studiul asupra trecutului creează un contact cu mentalitățile oamenilor de altădată.

De asemenea, vă invităm să urmăriți dialogul dintre colega noastră, Teodora Nichita, și doamna Georgeta Filitti în cadrul seriei Povești la șemineu:

Imagine: Doamnele Georgeta Filitii și Simona Preda la lansarea cărții dumnealor

image_pdf

Dacă v-a plăcut articolul pe care tocmai l-ați citit, puteți să sprijiniți printr-o donație următoarele texte pe care le pregătim pentru dumneavoastră, accesând:
Syntopic este un proiect publicistic inedit, care încearcă să aducă laolaltă opinii, idei și autori într-un cadru de dezbatere civilizat. Este inedit deoarece își propune să introducă în spațiul românesc teme și argumente care, în general, lipsesc din dezbaterea publică. Este pluralist fiindcă nu urmărește o linie doctrinară sau ideologică, ci promovează standardele și valorile perene ale dialogului rațional și respectului față de celălalt.

Un comentariu la „Recomandare de lectură: „România de totdeauna”, un dialog între doamnele Simona Preda și Georgeta Filitti”

  1. Din păcate după ce am citit niște comentarii pline de ură și minciuni despre ortodoxie nu o să o pot lua niciodată in serios pe dna Filitti, orice păreri iși dă ea despre România. Dacă detești in halul acesta ortodoxia nu ai înțeles nimic din România eternă și ai probabil ceva iluzii de moment că cineva din Europa te va admira dacă iti negi identitatea, cu atât mai mult cu cât dna Filitti are rădăcini grecești, alt popor cu identitate ortodoxă. Dacă te irită ortodoxia in halul acesta nu ai cum să pricepi cum voievozii au luptat prin Capitulații să apere identitatea religioasă contra politicii otomane de islamizare și nici cum „popa” pe care il scuipă acum toți hipsterii useriști a fost secole întregi axul rezistentei ardelenești la apartheidul statului maghiar care ura și extorca români, in timp ce germanii îi ajutau pe unguri Deci chiar nu mă interesează o astfel de Românie selectivă și niște eforturi de a maimuțări ultima trăsnaie din capul unor eurocrați

Scrieți un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.