Oana-Maria Voiculescu

Oana Voiculescu este studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. Interesele sale vizează mai multe domenii, printre care estetica, filozofia dreptului, psihologia, neuroștiințele și neuroetica, teatrul și biologia.
În timpul liceului, alături de trupa de teatru din care făcea parte, Heavenly Hell, a participat la mai multe festivaluri de teatru, reușind să obțină de trei ori distincția de „cea mai bună actriță în rol principal” și o dată pe cea de „cea mai bună actriță în rol secundar”. De asemenea, a fost membră a clubului de dezbateri Chrome, ajungând de câteva ori în topul primilor 10 vorbitori la competițiile naționale de dezbateri.
În timpul liber iubește să joace pe orice scenă care o găzduiește, să danseze pe picioarele-i stângi alături de prieteni și să râdă cu poftă ori de câte ori are ocazia. Ușor haihuie și cu o curiozitate ieșită din matcă, crede în puterea umorului și a modestiei.

„Băieții de zinc”, de Yuri Kordonsky – o lecție de curaj

Fiecare dintre istorii ne prezintă războiul sub forma unui gest inutil, o barbarie care ne afectează pe toți și care sădește doar distrugere în jur. Viziunea spectacolului este una experiențială – el descrie cum se simte războiul, cum arată din interior tragedia care se abate asupra noastră cu o regularitate de temut. Adevărul pe care ni-l pune în față este următorul: fie că războiul aduce cu sine avantaje, fie că nu, fie că se încadrează într-o anumită teleologie, fie că nu, el ne îmbracă fără excepție în doliu.