Andrei Moga

Andrei Moga urmează programul de master Societate, artă, identități în Europa Centrală. De la medieval la modernitate, în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a susținut lucrarea de licență la aceeași facultate în anul 2020. Domeniul său de interes este istoria medievală, iar în prezent sondează posibile teme de specializare.
Este fascinat de lumea înconjurătoare, urmărește atent viața cetății și încearcă să înțeleagă modul în care funcționează societatea. Îl interesează istoria bisericească, îi place literatura și este începător pe drumul cinefiliei.

James M. Patterson: Este timpul să finanțăm noi universități

Conservatorii politici și tradiționaliștii religioși ar trebui, cel puțin, să înceteze să taie cecuri pentru universități care resping fățiș valorile lor și să finanțeze, în schimb, universități care protejează tradiții de credință și angajamentul comun de a forma oameni pregătiți pentru a fi cetățeni. Mai mult, acești conservatori ar trebui să își trimită copiii la aceste instituții, mai degrabă decât să îi înghesuie pe drumul vicios și ideologizat al elitelor tradiționale. Ivy League nu trebuie să dețină monopolul prestigiului.