În acest episod am avut onoarea de a-i avea alături de noi pe doamna Ana-Maria Goilav, arhitect și conferențiar universitar la Facultatea de Arhitectură, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și pe domnul Petre Guran, istoric bizantinolog, cercetător în cadrul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române.
Doamna Goilav și domnul Guran au fondat și coordonează două proiecte prin care încearcă să consolideze educația clasică, pe care o consideră singura alternativă la formele mainstream de educație modernă. Cele două proiecte sunt Școala de la Bunești – care îmbină arhitectura aplicată cu discutarea marilor teme și probleme filozofice și care se construiește deja de paisprezece ani – și Arheia – un experiment de homeschooling comunitar din București, care a început în urmă cu doi ani. În interviul de astăzi am discutat despre aceste două proiecte de educație și, implicit, despre problemele mai generale ale educației contemporane.
Vă recomandăm să descoperiți mai multe despre Arheia accesând următorul link: Arheia – Facebook, iar despre Școala de la Bunești puteți găsi mai multe informații aici: https://www.bunesti.ro/ sau aici: https://www.facebook.com/Bunesti.
Seria de discuții și interviuri „Povești la șemineu” este un proiect Syntopic, în cadrul cărora vom avea onoarea de a discuta pe larg cu personalități din România care reprezintă standarde de excelență și profesionalism în domeniile în care activează, dar, poate și mai important de atât, sunt adevărate repere de caracter și conduită pentru fiecare dintre noi.