„Iar a plouat, pămîntul e ud și așa de credul. Apa a trecut și a luat după ea toate tălpile, pînă și tălpile mele. Nu e nicio urmă, n-a fost pe aici nici un om, totul se uită. Și totuși, dealul tace dojenitor, murmură ca după pierderea unui bun prieten. Stă locului și se întreabă: Ce bun mi s-o fi întîmplat înapoi, de acum mă simt atît de singur? (din „Dealul”, parte a albumului Adormim în grădină)

 

Acum, la capăt de vară, m-am gîndit să reamintesc despre albumul Adormim în grădină. O culegere de 12 texte, trei proze scurte și nouă poezii. Este mic, tăcut, lipsit de ornamente inutile, exact așa cum l-am văzut în mintea mea.

Textele sînt o introducere lină în firul poeziilor, iar poeziile în sine păstrează peisaje, dealului, văi și cîmpuri, și omul în mijlocul tuturor. Mi-ar plăcea să-l ascultați desculți, într-un mediu în care vă simțiți în siguranță, acolo unde aveți însemnătate, să vă lăsați înconjurați de binele și paza pe care o aduc cu ele cuvintele.

 


Mai multe despre: ,
image_pdf

Dacă v-a plăcut articolul pe care tocmai l-ați citit, puteți să sprijiniți printr-o donație următoarele texte pe care le pregătim pentru dumneavoastră, accesând:
Laura Muruzuc este absolventă a programului dublu de master „Médias, Développement et Société”, Universitatea din București, și Universitatea Lumière Lyon 2. În prezent este om de PR și Comunicare, pasionată de carte, jurnalism social, articole de tip longread și lungmetraje - preferatul fiind Talking Heads de Krzysztof Kieslowski.
Poetă, creator al proiectului de poezie audiovizuală MAUD. Scrie și citește desculț poezii și tratează cu pietate cuvintele.

Scrieți un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.