Mirela Ivanciu

Mirela Ivanciu este artistă și teoretician de artă, doctor în arte vizuale, cu o lucrare în care a explorat existența unor concepte caracteristice filozofiei budiste în contextul artei contemporane.
A scris și publicat eseuri pe tema artei care investighează spațiul și lumina sau problematica artei în spațiul public. A expus internațional, în galerii sau spații neconvenționale din Europa, America de Nord și Asia.
În prezent lucrează în medii diverse, cum ar fi desen, obiect textil sau instalație, explorând tema impermanenței, precum și conceptul de liniște (ca stillness).

Lumina din clarobscurul lui Caravaggio

În cartea sa, „Moartea Autorului” (1967), Roland Barthes respinge intenția autorului, precum și biografia sa, considerându-le irelevante pentru interpretarea operei. El dă întâietate, astfel, cititorului pentru a interpreta lucrarea, în funcție de propriile nevoi și experiențe personale. Totuși, anonimitatea lucrării de artă nu exclude faptul că autorul ar putea să fie imoral, ci doar faptul că noi am putea să știm sau să luăm în considerare faptul că autorul este imoral.