Georgia Ioana

Georgia Ioana este bibliotecară la Biblioteca Universității Politehnica din Timișoara. A fost profesoară de limba română și se pare că orice ar vrea să fie și să facă, nu poate scăpa de cărți. Așa că se împotrivește cu tot dragul, citind și scriind. De plăcere, calamburgie. Foarte atentă la detalii, mai închide ochii la alint. O inspiră totul, e creativă și recreativă, adoră cafeaua cu scorțișoară și simplitatea fermecătoare a luminii; cu siguranță, știe să asculte și până acum a învățat câte ceva despre oameni, adică, foarte puțin.

Câștigătorul Nobelului inimilor cititorilor: niponul care scrie despre sufletul fiecăruia dintre noi

Sinceritatea, simplitatea, experienţele, intensitatea trăirilor, amintirile lor şi încercarea de a da un rost propriilor vieţi îi înscriu în firescul existenţei. Din toate cărţile citite, nu prea am reuşit să ţin minte nume de personaje. Poate și pentru că poveştile lor curg într-una care se completează cu fiecare carte în parte. Coordonatele sunt aceleaşi: nevoia de a iubi şi de a fi iubit, singurătatea, rutina, moartea, viaţa, prietenia, pierderea celuilalt, terapia prin scris, timpul, rostul existenței, cunoașterea sinelui. Alte tăceri, aceleaşi încăperi.

Unde se duce timpul când seduce

Avem nevoie de o cultură a timpului, printr-o educație personală care să ne învețe „la timp” cum să ne așezăm în „toate la timpul lor” până când „ne vine timpul”; avem nevoie să dăm un sens timpurilor verbale și un rost sintagmei „pierde-vară” care ne poate pierde timpul în fiecare dintre cele patru anotimpuri, ispitind-o măcar cât să o apucăm prin contemplativitate; avem nevoie, chiar și în ciuda timpurilor, să ne (re)găsim în timpul cel prielnic, bun cu noi.