Teodora Lovin

Teodora Lovin este studentă în Științe politice în limba franceză la Universitatea din București și colaborator la cronologia politică a revistei Studia Politica. Provine dintr-un orășel de provincie în care nu există cinematograf. Atracția pentru cinema a venit inițial ca o reacție la mainstream-ul vieții de zi cu zi. Din pasiune și nu din profesionalism, preferă să lase filmul să se desfășoare în fața ei, acceptându-l așa cum este, dincolo de rigori și manierisme.

Revoluția înregistrată – Burma VJ: Reporting from a Closed Country

Din acest punct a pornit proiectul „Burma VJ: Reporting from a Closed Country” – un documentar danez realizat de Anders Østergaard, format din înregistrările video-reporterilor din timpul protestelor din 2007 din Birmania. În spatele acestor imagini: Joshua, reporter anonim, capul unei rețele de reporteri interni care urmăresc prin lentilă efectele regimului militar din țară. Acest pion dintr-o întreagă rețea disidentă se imersează direct (fizic), pe urmă indirect (prin colegii de breaslă) în valul de tensiune care se abate asupra populației.

În apele nopții

În barul de noapte de pe lângă Kinshasa, Félicité (Véro Tshanda Beya Mputu) își cântă dramele de zi cu zi. Ce amestec vibrant de sunete, de mișcări, de tensiuni de tot felul! Filmul e o intersectare de priviri asupra vieții acestei femei, cântăreață de muzică Luba, trăind singură, îngrijind de copilul său recent implicat într-un accident de motor.