Robert Andrei Nagy

Robert Andrei Nagy este un chitarist clasic român, în prezent masterand al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima, la specializarea Interpretare Muzicală - chitară clasică. Este interesat de literatură, cinematografie, și artă.
Cântă mult Bach pentru că, studiind și ascultând muzica lui, a avut parte de o revelare a existenței frumuseții în lume, într-un moment de cumpănă, dar și pentru că îl fascinează modalitatea în care compozitorul reușește să transmită trăiri spirituale, printr-o abordare riguroasă și matematică asupra compoziției muzicale.

Anxietatea de performanță la muzicieni

Anxietatea de performanță în context muzical reprezintă un răspuns emoțional intens și adesea negativ, manifestat sub forma sentimentelor de neliniște, tensiune și incertitudine care însoțesc prezentările publice ale muzicienilor. Este o emoție comună, dar complexă, care poate influența modul în care muzicianul se simte și interpretează în timpul unei reprezentații în fața publicului sau a unei audiții critice.

Cum funcționează un organism muzical?

Există, cu precădere în aria celor ce nu activează în aria muzicală, tendința de concentrare asupra genialității compozitorului și amplorii contribuției sale la patrimoniul cultural muzical, și nu asupra calităților orchestrei sau ale interpretului, care asigură transmiterea lucrării muzicale către public.