Cosmina Franciuc

Cosmina Franciuc a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice București și ulterior a urmat cursurile masterului de Securitate Cibernetică din cadrul aceleași facultăți. De patru ani lucrează ca programator într-o companie IT, astfel încât timpul liber înseamnă pentru ea o pauză de la tehnologie.
Este interesată de literatură, istorie, filosofie și psihologie pentru că găsește vitală încercarea de a se cunoaște, de a înțelege viața și societatea în care trăiește. Consideră că a trăi echilibrat și asumat reprezintă provocarea timpurilor noastre, de aceea acum este preocupată cu precădere de subiecte ce țin de viața de zi cu zi, cum ar fi: relațiile interumane și calitatea lor, atitudinea în fața cunoașterii și devenirii individuale, percepția asupra obstacolelor, speranțelor și asupra propriilor limitări. 

Podoabe de împrumut

Cu alte cuvinte individualitatea este o expresiei a libertății. Nu suntem și nu vom fi niciodată liberi dacă ne vom folosi libertatea să fim asemenea celorlalți sau să ne evaluăm conform caracteristicilor generale. În schimb avem șansa libertății, care ne privește direct, prin bucuria de a trăi cu noi înșine, de a ne descoperi așa cum suntem, cu experiențele, emoțiile, valorile, responsabilitățile, reușitele și plăcerile pe care le trăim.

Despre obstacol

Modernitatea a decretat ca imperativă expedierea în trecut a oricăror obstacole pe care omul le-ar putea întâmpina sporadic și mai ales recurent. Industria își propune să identifice piedicile din calea eficienței și simplificării absolute, să le rezolve și automatizeze cu rigoare. În cele din urmă, obstacolul poate să țină doar de un trecut primitiv în care nu exista încă soluția salvatoare și, în același timp, profitabilă.