Aurelia Obreja

Aurelia Obreja este studentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializarea Psihologie. Domeniile sale de interes vizează psihologia școlară, psihopedagogia aplicată, logopedia și literatura.
Este pasionată în mod special de poezie. Dorește să îmbrățișeze consilierea școlară, împreună cu actul de predare a limbii și literaturii române. Încearcă să cultive dragostea pentru frumos, simplitatea, eleganța și discernământul în cuget, în simțire și în viață.

Întrezăriri prin lumina noului stil moral promovat de sociologul român Ernest Bernea

Penița scriitorului a rămas la firul ierbii. Scrierile lui Bernea atrag prin simplitatea, rafinamentul şi profunzimea gândirii, prin echilibrul judecăţilor, prin sensibilitatea care i se oglindește-n cuvânt, prin discernământul natural al firii sale. Din întreaga scriere țâșnesc, mai mult decât orice, firescul și simplitatea, acelea care ajung până-n miezul lucrurilor. Observă realitățile așa cum sunt și le descrie cu acuratețe. Apoi, se așază cuminte la o margine de sat și ascultă vocea izvorului.