Andrea-Annabella Nistor

Annabella-Andrea Nistor este studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga”, Sibiu. Interesele sale cuprind știința, psihologia și filosofia, în speranța de a înțelege natura omului întru totul sau de a găsi cele mai bune modalități de a oferi ajutor celor în nevoie. Andrea mai cochetează cu artele vizuale, fiind pasionată de cinematografie, pictură, desen. Apreciază arhitectura, literatura, mitologia și drumețiile. 

Probleme de etică în cercetările științifice moderne și contemporane

Prin urmare, înțelegerea problemelor etice pe care le generează cercetările științifice este de mare importanță. Cercetarea nu este doar experimentare, ci înseamnă și evaluare sistematică a intervențiilor menite să facă publice rezultatele. În plus, cercetarea științifică nu poate fi considerată etică doar prin îndeplinirea acestor cerințe minime. Există preocupări speciale care apar în numeroase domenii ale cercetării care implică subiecți umani.

Semnificația gândirii lui Aristotel în știință

Abordarea lui Aristotel asupra formei adecvate a explicației științifice invită la reflecție cu privire la o întrebare epistemologică impresionantă: cum începe demonstrația? Dacă demonstrațiile trebuie făcute astfel încât ceea ce este mai puțin cunoscut să fie dedus din ceea ce este mai bine cunoscut, atunci, dacă nu ajungem la final, suntem forțați fie să continuăm mereu spre ceea ce este mai bine cunoscut – ceea ce pare nesfârșit – fie să cădem într-o formă de circularitate – ceea ce pare indezirabil.