Anastasia Ilie

Anastasia Ilie a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București, iar în prezent este avocat de drept civil și comercial. Pe lângă drept, a petrecut o perioadă în domeniul traducerilor de carte, iar uneori, atunci când o idee nu-i dă pace, își testează și îndemânarea de a scrie. Deși nu are tenacitatea de a se specializa într-un anumit domeniu de studiu, simte o înclinație naturală către existențialism și către literatura rusă.
În timpul liber citește, ascultă multă muzică (în mare parte în limbi pe care nu le înțelege) și urmărește filme dintre cele mai diverse. În timpul vieții ei, își dorește să ajungă în punctul în care să poată îmbina într-un echilibru perfect dreptul, filosofia și literatura.

Libertatea de exprimare ca fundament al moralității

În primul rând, două elemente cheie ale libertății de exprimare sunt libertatea de opinie și libertatea de informare, iar de aceasta din urmă se profită rareori. Opinia este cel mai adesea înțeleasă ca manifestare a gândului, însă o mare parte dintre oameni nu își formează gânduri informate, ca urmare a unei analize raționale, ci cred orice gând li se ivește în minte din momentul în care acesta apare. Iar libertatea de exprimare se rezumă la împărtășirea opiniei, fără exercitarea libertății de informare.