Recent, Rusia a invadat Ucraina. Statele occidentale au aplicat, din acel moment, o serie de sancțiuni economice Rusiei și au trimis armament de luptă armatei ucrainene. Ceea ce părea un război rapid de capturare a Ucrainei s-a transformat într-un eșec parțial pentru armata rusă. În aceste momente de confuzie și incertitudine, s-au vehiculat în spațiul public scenarii alarmante, interpretări eronate, s-au propus soluții extreme și, nu de puține ori, exponenții acestor idei, argumente și interpretări s-au dovedit persoane fără expertiză reală.

În acest context, am considerat oportun să îi invităm pe domnii Armand Goșu, Petre M. Iancu și Marian Zulean pentru a discuta contextul mai general al crizei din Ucraina.

 

Dezbaterile Syntopic reprezintă un proiect al platformei Syntopic prin care încercăm să aducem împreună specialiști din discipline diferite, care să discute despre temele și subiectele de interes pentru societatea contemporană. Dezbaterile Syntopic încearcă să răspundă nevoii de a readuce în prim planul discuțiilor publice experți și specialiști a căror competență și autoritate epistemică pot contribui la clarificarea și soluționarea acelor probleme care ne afectează pe toți.

image_pdf

Dacă v-a plăcut articolul pe care tocmai l-ați citit, puteți să sprijiniți printr-o donație următoarele texte pe care le pregătim pentru dumneavoastră, accesând:
Syntopic este un proiect publicistic inedit, care încearcă să aducă laolaltă opinii, idei și autori într-un cadru de dezbatere civilizat. Este inedit deoarece își propune să introducă în spațiul românesc teme și argumente care, în general, lipsesc din dezbaterea publică. Este pluralist fiindcă nu urmărește o linie doctrinară sau ideologică, ci promovează standardele și valorile perene ale dialogului rațional și respectului față de celălalt.

Scrieți un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.