Cu prilejul sărbătorilor pascale, Redacția Syntopic a fost onorată să îl aibă ca invitat al acestui episod pe domnul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, teolog, publicist și realizator al emisiunii „Credință și cultură” la Trinitas TV.

Am discutat cu domnul Bănescu atât despre cele mai presante probleme cu care se confruntă astăzi creștinii, dar și Biserica, în calitatea sa de instituție, cât și despre întrebările perene care se află întotdeauna în fundalul evenimentelor și provocărilor specifice fiecărei epoci. Unde trasăm limitele implicării Bisericii în treburile cetății? Cât de indiferent poate rămâne un creștin față de acțiunile întreprinse de regimurile totalitare și autoritare? În ce măsură putem disocia moralitatea de spiritualitate? Acestea sunt numai câteva dintre întrebările la care am reflectat împreună.

 

Seria de discuții și interviuri „Povești la șemineu” este un proiect Syntopic, în cadrul cărora vom avea onoarea de a discuta pe larg cu personalități din România care reprezintă standarde de excelență și profesionalism în domeniile în care activează, dar, poate și mai important de atât, sunt adevărate repere de caracter și conduită pentru fiecare dintre noi.


image_pdf

Dacă v-a plăcut articolul pe care tocmai l-ați citit, puteți să sprijiniți printr-o donație următoarele texte pe care le pregătim pentru dumneavoastră, accesând:
Teodora Nichita urmează un doctorat în cadrul Facultății de Drept a Universității din București, cu o teză de filozofia dreptului și filozofie morală despre vinovăție. A absolvit masterul Philosophy, Politics and Economics al Facultății de Filozofie, Universitatea din București, cu o lucrare în care a reunit cazuistica medievală și teoria virtuților. În cadrul licenței, a studiat Politics and Eastern European Studies la Londra (UCL), perioadă în care a fost și studentă la Praga (Universitatea Karlova) și Cracovia (Universitatea Jagiellonă). Preocuparea recurentă în cercetarea ei vizează modul în care putem construi o relație coerentă între teorie și practică.

Scrieți un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.