Interviul a avut loc în data de 14 aprilie. 

 

Îi suntem recunoscători domnului Profesor Valeriu Stoica pentru că ne-a acceptat invitația la dialog și ne bucurăm să vă punem la dispoziție o parte a interviului pe care ni l-a acordat!

Discuția a avut ca temă principală o tradiție de gândire mai puțin cunoscută în spațiul românesc și chiar est-european: dreptul natural. Plecând de la relevanța acestei tradiții și de la necesitatea de a o promova atât în mediul academic românesc, cât și în spațiul public, am atins și alte subiecte la fel de importante, precum curentele de gândire care sunt astăzi dominante în reflecția juridică, importanța unei abordări pluridisciplinare în studiul dreptului, provocările cele mai semnificative cu care se confruntă generația actuală de juriști, dar și în ce constă, mai exact, această vocație din punctul de vedere al unui practician cu experiență și recunoaștere vaste, cum este invitatul nostru.

Vă invităm să urmăriți proiectul inițiat de Valeriu Stoica, împreună cu alte câteva personalități din spațiul academic românesc, cu scopul promovării dreptului natural: Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiză Normativă (CSDNAN).

 

Seria de discuții și interviuri „Povești la șemineu” este un proiect Syntopic, în cadrul cărora vom avea onoarea de a discuta pe larg cu personalități din România care reprezintă standarde de excelență și profesionalism în domeniile în care activează, dar, poate și mai important de atât, sunt adevărate repere de caracter și conduită pentru fiecare dintre noi.


image_pdf

Dacă v-a plăcut articolul pe care tocmai l-ați citit, puteți să sprijiniți printr-o donație următoarele texte pe care le pregătim pentru dumneavoastră, accesând:
Teodora Nichita urmează un doctorat în cadrul Facultății de Drept a Universității din București, cu o teză de filozofia dreptului și filozofie morală despre vinovăție. A absolvit masterul Philosophy, Politics and Economics al Facultății de Filozofie, Universitatea din București, cu o lucrare în care a reunit cazuistica medievală și teoria virtuților. În cadrul licenței, a studiat Politics and Eastern European Studies la Londra (UCL), perioadă în care a fost și studentă la Praga (Universitatea Karlova) și Cracovia (Universitatea Jagiellonă). Preocuparea recurentă în cercetarea ei vizează modul în care putem construi o relație coerentă între teorie și practică.

Scrieți un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.