În cadrul acestui episod special, o avem alături de noi pe distinsa doamnă Georgeta Filitti. Cu o persoană atât de erudită, cunoscătoare desăvârșită nu doar a istoriei moderne și pre-moderne românești, ci a tuturor aspectelor ce privesc societatea contemporană de aici și de pretutindeni, am fi putut aborda nenumărate subiecte. Însă discuția pe care v-o propunem vizează o temă care poate cu ușurință părea în răspăr cu tendințele actuale: manierele și politețea. Încercăm să răspundem principalelor întrebări pe care le ridică această temă: mai are sens să discutăm despre un set de reguli comune și obligatorii de comportament într-o societate atât de diversă cum e cea de astăzi? Țin manierele și politețea doar de statusul social al unei persoane? Unde trebuie să privim pentru a găsi astăzi modele de comportament demne de urmat?

Vă invităm să găsiți răspunsuri la aceste întrebări, presărate de nenumărate povești și anecdote.

De asemenea, vă îndemnăm să citiți și ultima carte semnată de doamna Filitti, scrisă împreună cu doamna Simona Preda, și publicată la editura Corint: România de totdeauna. Simona Preda în dialog cu acad. Georgeta Filitti.

 

Seria de discuții și interviuri „Povești la șemineu” este un proiect Syntopic, în cadrul căruia vom avea onoarea de a discuta pe larg cu personalități din România care reprezintă standarde de excelență și profesionalism în domeniile în care activează, dar, poate și mai important de atât, sunt adevărate repere de caracter și conduită pentru fiecare dintre noi.


image_pdf

Dacă v-a plăcut articolul pe care tocmai l-ați citit, puteți să sprijiniți printr-o donație următoarele texte pe care le pregătim pentru dumneavoastră, accesând:
Teodora Nichita urmează un doctorat în cadrul Facultății de Drept a Universității din București, cu o teză de filozofia dreptului și filozofie morală despre vinovăție. A absolvit masterul Philosophy, Politics and Economics al Facultății de Filozofie, Universitatea din București, cu o lucrare în care a reunit cazuistica medievală și teoria virtuților. În cadrul licenței, a studiat Politics and Eastern European Studies la Londra (UCL), perioadă în care a fost și studentă la Praga (Universitatea Karlova) și Cracovia (Universitatea Jagiellonă). Preocuparea recurentă în cercetarea ei vizează modul în care putem construi o relație coerentă între teorie și practică.

Scrieți un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.